Prijs theorie-examen rijbewijs A

Wat kost het om een theorie-examen af te leggen voor het rijbewijs A? Bent u van plan een theorie examen te behalen voor een A rijbewijs? Je wenst in het openbaar verkeer met een motorfiets en een geldig rijbewijs te rijden? Hier vindt u de prijs voor een theorie-examen voor het rijbewijs A.

Prijs theorie examen rijbewijs A: €16

Aanvullende retributie voor een theorie-examen met tolk: €55

Dit theorie-examen mag afgelegd worden zonder eerst lessen te hebben gevolgd. Als je echter 2 keer achter elkaar niet slaagt, moet je voor een derde deelname een bewijs voorleggen van een scholing (12 uur) in een erkende rijschool. Deze lessen zijn 3 jaar geldig. Het theorie-examen mag vanaf 17 jaar afgelegd worden.


Het rijbewijs voor de categorie A is vereist voor bestuurders van een motorfiets met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van meer dan 45 km/h en een cilinderinhoud van meer dan 50 cm3. Een B rijbewijs, mits afgeleverd sinds tenminste 2 jaar, is ook geldig voor het besturen van voertuigen van categorie A waarvan de cilinderinhoud 125 cm³ niet overschrijdt et waarvan het maximumvermogen 11 kW niet overschrijdt, en dit enkel op het Belgisch grondgebied. Dit wordt niet vermeld op het rijbewijs categorie B.