Prijs praktijkexamen rijbewijs B

Wat kost het om een praktijkexamen af te leggen voor een rijbewijs categorie B? Bent u van plan een praktijkexamen rijbewijs B te behalen? Wenst u zich in het openbaar verkeer te begeven met een auto en een geldig rijbewijs?  Zie hier de prijzen voor het praktijkexamen B.

Prijs praktijkexamen rijbewijs B: €43

Let op, als je niet komt opdagen zonder tijdig te verwittigen, of wanneer je voertuig technisch of administratief niet in orde is, dan moet je een retributie van €27 betalen.

Voor het afleggen van het praktijkexamen rijbewijs B dient u voorafgaandelijk een afspraak te maken! Neem ten minste 6 weken op voorhand een afspraak. Het eerste praktijkexamen rijbewijs B kan ten vroegste één maand na de datum van afgifte van het voorlopig rijbewijs plaatshebben.


Geslaagd voor uw examen rijbewijs B?

Gefeliciteerd! De examinator geeft u een “Aanvraag om een rijbewijs B”. Met dit document kunt u bij uw gemeente uw rijbewijs afhalen. De aanvraag om een rijbewijs B te krijgen moet binnen een periode van 3 jaar na het geslaagde praktijkexamen ingediend worden.

De prijs van je voorlopige en definitieve rijbewijs varieert naargelang de gemeente waar je woont. De standaardprijs is 20 euro, maar bovenop dit bedrag kan elke gemeente een eigen toeslag rekenen. Op heel wat plaatsen betaal je zo’n 25 euro voor elk van de twee.